skip to Main Content

Waarom merk hygiëneproducten veel betrouwbaarder zijn dan goedkope merken

Als je werk in de zorgsector is een van de eerste dingen die je leert, dat je altijd kwaliteit boven kwantiteit gaat. Want je kan niet ineens een patiënt schoonmaken met bijvoorbeeld wegwerpwashandjes die aanvoelen als schuurpapier voor hun. Of iets op hun arm smeren waar ze eigenlijk helemaal niet tegen kunnen. Kortom, je moet altijd de goede merken pakken waar ze veel aandacht stoppen in hun product. In deze blog belichten we nog een aantal van deze redenen.

Hygieneproducten
Hygiëneproducten

Er wordt minder troep in gedaan

Bij goedkopere merken weet je zeker dat het sowieso een keer fout kan gaan met een patiënt. Ze doen er namelijk allemaal soorten spul of bepaald materiaal in dat heel goedkoop is, waardoor het product zo goedkoop mogelijk is. Maar daarbij loop je het gevaar dat het ook slecht kan zijn voor iemands huid of het nog erger kan maken. Vooral in de ouderenzorg wil je totaal niet dat je allerlei soorten chemische troep op hun tere huid smeert, want daar krijgen ze alleen maar meer last van en kan het zelfs voelen alsof het in brand staat. Wees daarom voorzichtig ermee.

Het gaat langer mee

Zoals we net zeiden in deze blog gaat kwaliteit boven kwantiteit in de zorgsector, dat geldt vooral met hygiëneproducten. Dit komt omdat de kwaliteit van echte merkproducten zo hoog zijn, gaan ze ook veel langer mee gaan. Bijvoorbeeld een bepaald soort schoonmaakdoek die gemaakt is van speciaal anti-allergische stoffen die je kunt wassen, doe je veel langer mee dan een stof lap die je even bij de Action koopt. Daarbij kan het ook gebeuren dat je zelfs na één keer gebruik weer een gloednieuw product kan gaan bestellen omdat hij helemaal kapot is gegaan. Let hier dus goed mee op.

Je krijgt meer voor de prijs

We weten dan goede merkproducten redelijk wat kosten. Sommige werkgevers gaan dan ook voor de goedkopere opties als ze het budget er niet voor hebben. Maar als je de iets duurdere producten koopt, krijg je ook echt waar voor je geld. Het gaat lang mee, je weet honderd procent zeker dat er niets geks mee is en het is allemaal met natuurlijke stoffen ontwikkeld.

Bron foto door Tara Winstead via Pexels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top